Музика

За нас е чест да ви представим Деница-Ивана Камбурова

За нас е чест да ви представим Деница-Ивана Камбурова

Деница-Ивана Камбурова е на 11 г. от гр. София. Тя започва да се занимава с пеене от 2015 г. към МК „А Камертон“ при г-жа Андриана Ковачева, а от м. ноември 2018 г. продължава обучението си по пеене към детска музикална школа „Развигор“ с музикален ръководител Мими Иванова.

От 2017 г. до момента Деница-Ивана е носител на 119 бр. награди и отличия от 56 международни и национални конкурси и фестивали в страната и чужбина, от които: 5 Гран при, в още три други международни конкурси е номинирана за Гран при, 51 първи места, 33 втори места, 17 трети места, както и различни други отличия и награди (за най-артистичен участник, най-изразителен изпълнител, за отлично представяне и др.) Предвид световната епидемиологична обстановка, след средата на м. март 2020 г. и през 2021 г., част от конкурсите бяха проведени дистанционно.

Също така тя взима участие и в редица концерти, благотворителни мероприятия и културни изяви.

През 2020 г. Деница-Ивана беше избрана и участва в международен вокален проект за запис на химна на бъдещ детски музикален фестивал „Балкански глас“ в България. Проектът включва деца участници от 8 балкански държави – България, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Хърватска и Словения.

Освен с пеене, Деница-Ивана се занимава с театър, като посещава школа „Театър на песента“ към театрален колеж „Любен Гройс” с преподаватели Катя Иванова, Развигор Попов и Севда Каменова. През 2019 г. тя участва в 3те юбилейни спектакъла „Приятели”, посветени на творчеството на Развигор Попов.

Обича да рисува, да танцува и да чете книги. Изучава английски и руски език, занимава се с пиано.

Деница-Ивана е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на „Успелите деца на България“ към фондация „Димитър Бербатов“.

 

Песента „Мама“, с която Деница-Ивана спечели две Гран при (от присъствен и от онлайн конкурс), както и редица първи места.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма“Социални иновации“  с Договор рег.№ ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г. Партньори по проекта са две културни институции в столицата: 59 ОУ“Васил Левски“ и НЧ“Димчо Дебелянов-1960″.

Дигиталната платформа  „Стая на доброто“ ще  публикува   в периода / април-септември/  авторски творби, рисунки, стихотворения, песни, музика, разкази, есета, случки с добри дела. В края на всеки месец, в хода на изпълнение на проекта, ще се представя на аудиторията „Добрина на месеца“, като част от виртуалното дърво на доброто.

Следваща статия Представяме Ви Деа Арена - ученичка 5–ти клас в 59 ОУ “Васил Левски“.
Предишна статия Имаме удоволствието да ви представим Симона Кръстева

Подобни публикации