МузикаРисуване

Представяме ви Снежанка Славова

Представяме ви Снежанка Славова

За участие в проекта “Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ поканихме бивша учителка Снежанка Славова, влюбена в пеенето, музиката, рисуването, танците и поезията. Казва, че ученето е за цял живот. И го потвърждава на практика. Макар, че отдавна не е в младежка възраст, тя продължава да твори с хъса на млад човек.

Снежанка Славова е от хората, които обичат новостите и не забравят да следват мечтите си. Родена е през 1952 г., осиновена и отгледана от грижовно и задружно семейство. Завършила е техникума по текстил „Начо Иванов“, полувисшия институт в гр. Дупница, със специалност учител по рисуване и трудово обучение, учи  във  ВПИ Благоевград, има диплама и като инженер-еколог. Работила е като учител по изобразително изкуство в гимназията в гр. Елин Пелин, била е  ръководител на филиал в Междуучилищен център, експерт в училищен инспекторат към МОН, а също и художник- изпълнител в кукления театър в Русе.

Днес е пенсиониран учител. Въпреки частичната загуба на слуха и сърдечна хипертония, Снежанка не престава да рисува и пее. Има проблем с комуникацията, но това не й пречи да експериментира и да прави това, което обича. Не приема снизхождението и не допуска някой да я съжалява.

Пяла е във вокална група „Песен жива“ при НЧ “Пейо К. Яворов-1920“, с художествен ръководител Маргарита Горанова и в хор „Щастливеца“ към НЧ “Алеко Константинов-1897“, с художествен ръководител, диригент и вокален педагог Росица Йорданова. В момента Снежанка има индивидуална вокална подготовка като солист към Музикална Агенция Артвойсис при Роси Йорданова. Заради певческите си умения е удостоена с 22 награди от общински, национални и международни фестивали. Част от тях са :

  • Първо място- 12-ти международен фестивал „Пей сърце“-гр. Кюстендил;
  • Първо място и златен медал- 2-ри фестивал „ Празник на любовта и виното“- гр. Елин Пелин;
  • Лауреат и статуетка – 19-ти фестивал на патриотичната песен-„Сребърни чучолиги“ гр.София;
  • Диплом и статуетка- 16-ти фестивал на фронтовата песен-гр.София;

Само за 2021 година наградите са:

  • Първо място и Grand prix – Online contest – Tokyo, Япония;
  • Първо място, златен медал и Диплом за джаз и евъргрийн – 10-ти международен фестивал „Abanico“ – гр. София;
  • Второ място, сребърен медал и Диплом за песен на испански език – 10-ти международен фестивал „Abanico “- гр. София;
  • Второ място, сребърен медал и Диплом за световен хит – 10-ти международен фестивал „Abanico“ – гр. София;
  • Първо място и Диплом – за световен хит – международен фестивал „Angel voice“ – гр Белград, Сърбия;

Снежанка споделя, че вярва в доброто между хората и че именно то стимулира развитието  на изкуството. Пред нашата аудитория от ценители тя ще представи свои  картини и авторски песни, изпълнени с много талант и артистичност.

Семейна е, има дъщеря, зет, внучка и две котки.

от Миглена Иванова

Следваща статия Отзиви на участници по проекта
Предишна статия Представяме ви Цвете Севдова Манчева

Подобни публикации