Музика

С голямо удоволствие ви представяме Марио Йоцов

Марио Йоцов е роден през 1985г. в София. Свири на пиано от шестгодишен и композира от 15-годишен.
В периода 2002-2005 г. изучава пиано и теория на музиката към Асоциирания борд на Кралските музикални училища – представителство за България, завършил е Националната музикална академия (НМА). Магистър е в Теоретико-композиторски и диригентски факултет на НМА „проф. Панчо Владигеров“– специалност Музикална педагогика, а през 2016 г. специализира композиция.

Има диплома по пиано LRSM /Лицензиант на Кралските музикални училища/.

В творчеството му преобладават произведенията за пиано, автор е на няколко камерни творби и песни. Има участия в конкурси и майсторски класове по пиано и композиция у нас и в чужбина. През 2017 печели „Grand Prix“ за авторска композиция – пиано във втори дистантен конкурс „Нови гласове и песни“.
Организира концерти, представя свои композиции и акомпанира на певци и инструменталисти. Днес е зает с педагогическа и корепетиторска дейност, както и с композиране.

изпълнение на Етюд No1  от концерт на 3.04.2016 г. в зала „Филип Кутев“ в Съюза на Българските композитори

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма“Социални иновации“  с Договор рег.№ ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г. Партньори по проекта са две културни институции в столицата: 59 ОУ“Васил Левски“ и НЧ“Димчо Дебелянов-1960″.

Дигиталната платформа  „Стая на доброто“ ще  публикува   в периода / април-септември/  авторски творби, рисунки, стихотворения, песни, музика, разкази, есета, случки с добри дела. В края на всеки месец, в хода на изпълнение на проекта, ще се представя на аудиторията „Добрина на месеца“, като част от виртуалното дърво на доброто.

Следваща статия Представяме Ви рисунки на Деница-Ивана Камбурова е на 11 г. от гр. София
Предишна статия Представяме Ви Деа Арена - ученичка 5–ти клас в 59 ОУ “Васил Левски“.

Подобни публикации