Музика

Представяме Деница-Ивана Камбурова на 11 г. от гр. София.

Представяме Деница-Ивана Камбурова на 11 г. от гр. София.

Супер Гран При за Деница-Ивана, единствено за целия международен фестивал „Stars of the world- Alexandra princess angel“, състоял се в периода 27-29.08.2021 г.в комплекс“ Албена“.

Международното жури с председател Елена Лорейна Швилпе, присъди голямата награда на Дени, за участието й в четири различни направления.

Деница-Ивана Камбурова е на 11 г. от гр. София. Тя започва да се занимава с пеене от 2015 г. към МК „А Камертон“ при г-жа Андриана Ковачева, а от м. ноември 2018 г. продължава обучението си по пеене към детска музикална школа „Развигор“ с музикален ръководител Мими Иванова.

От 2017 г. до момента от 71 бр. конкурси е спечелила общо 159 бр. награди в различни направления (поп, джаз, фолклор, мюзикъл), от които: 8 бр. Grand Prix (най-високото отличие във вокалните конкурси); 6 пъти е била финалист за Grand Prix; 72 бр. златни медала; 44 бр. сребърни медала; 18 бр. бронзови медала; 11 бр. други специални награди, с които е отличена по време на конкурси и фестивали – Награди за най-артистичен участник на фестивала, Награди за най-изразително изпълнение, Награда на публиката и др.

Само за 2021 г. от участия в международни и национални конкурси и фестивали в различни направления (поп, джаз, мюзикъл, фолклор) в страната и в чужбина Деница-Ивана е спечелила общо 64 бр. награди, от които: 5 бр. Grand Prix; 3 пъти е била финалист за Grand Prix; 26 бр. първи места; 22 бр. втори места; 6 бр. трети места; 2 бр. други награди.

Предвид световната епидемиологична обстановка, след средата на м. март 2020 г. и през 2021 г., част от конкурсите бяха проведени дистанционно.

Също така тя взима участие и в редица концерти, благотворителни мероприятия и културни изяви.

През 2020 г. Деница-Ивана беше избрана и участва в международен вокален проект за запис на химна на бъдещ детски музикален фестивал „Балкански глас“ в България. Проектът включва деца участници от 8 балкански държави – България, Северна Македония, Черна гора, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Хърватска и Словения.

Освен с пеене, Деница-Ивана се занимава с театър, като посещава школа „Театър на песента“ към театрален колеж „Любен Гройс” с преподаватели Катя Иванова, Развигор Попов и Севда Каменова. През 2019 г. тя участва в 3–те юбилейни спектакъла „Приятели”, посветени на творчеството на Развигор Попов, а през 2021 г. в спектакъла „Една усмивка ме целуна“ с пиесата „Орфей и Евридика“

Обича да рисува, да танцува и да чете книги. Изучава английски и руски език, занимава се с пиано.

Деница е печелила няколко пъти класацията в разделите за рисуване и музика по проекта“Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“, одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“. Беше отличена като автор на рисунки и по проект на фондацията по програма “Европа“ срещу агресията и езика на омразата. Част е от творците на фондацията и НЧ“Димчо Дебелянов-1960“.

Деница-Ивана е член на Клуб 2018, Клуб 2019 и Клуб 2020 на „Успелите деца на България“ към фондация „Димитър Бербатов“. Финалист за Голямата награда за 2020 г.

Деница-Ивана беше избрана за „Дете на годината“ за 2020 г. в област „Изкуство“ от жури, съставено от видни български изпълнители, артисти, продуценти, спортисти и учени.

Талантливата ученичка  благодари на  организаторите на фестивала Арт компания “ Нови звезди“, на международното жури за високата оценка и на голямата Мими Иванова като неин дългогодишен вокален педагог.

Следваща статия Представяме ви Полина Илиева
Предишна статия Представяме ви рисунките на Сайна, ученичка от 3–ти клас на 59 ОУ “Васил Левски“

Подобни публикации