Музика

Представяме Марио Кръстев

Представяме Марио Кръстев

Марио Кръстев има десетки престижни награди от конкурси и фестивали в България, Великобритания, Босна и Херцеговина, Беларус, Молдова, Малта, Испания, Канарските острови, Румъния, Португалия, Италия, Англия. През 2018 г. Марио Кръстев става полуфиналист в големия телевизионен формат „Pinkove zvezdice“, Белград, след 12 кръга, през които получава пълния брой гласове на 5-членното жури. В руския сериал „Вангелия“ Марио играе ролята на Димитър – сина на пророчицата. През 2014 г. изпълнява ролята на съветника в мюзикъла „Пепеляшка“ („Театър на песента“) по идея на Мими Иванова и Развигор Попов.

Марио е играл още в Народен театър „Иван Вазов“ ролята на пажа в пиесата „Отровата на театъра“. През 2014 г. му е поверена ролята на царевич Феодор от операта „Борис Годунов“ – грандиозен европейски проект на Софийската опера и балет, а по-късно играе и в операта „Борислав“. През 2016 г. е поканен за член на Детското жури в БНТ за Детската Евровизия. Марио е най-младият актьор в професионалния театър „Открита арт сцена на Шипка“, където от 2018 г. играе в „Кучета“, „Любовта към трите портокала“, в „Господин сеньор Дон Жуан“ и прави свое авторско „Шоу за приятели“. През 2018 и 2019 г. участва като певец и танцьор в благотворителния „Парижки бал“ в хотел „Маринела, чийто организатор е Христо Куртев, а режисьор – Ефемия Фард. През 2021 г. е публикувана първата му авторска книга „Каквото горе, това е долу“.

 

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма“Социални иновации“  с Договор рег.№ ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г. Партньори по проекта са две културни институции в столицата: 59 ОУ“Васил Левски“ и НЧ“Димчо Дебелянов-1960″.

Дигиталната платформа  „Стая на доброто“ ще  публикува   в периода / април-септември/  авторски творби, рисунки, стихотворения, песни, музика, разкази, есета, случки с добри дела. В края на всеки месец, в хода на изпълнение на проекта, ще се представя на аудиторията „Добрина на месеца“, като част от виртуалното дърво на доброто.

 

Следваща статия За нас е удоволствие да представим Деа Арена
Предишна статия Представяме ви рисунките на Сайна – София, ученичка от 3–ти клас на 59 ОУ “Васил Левски“

Подобни публикации